top of page

Suunnitteluprojektit

Strawberry Fields Golf

Strawberry Fields Golf on Pietarin läheisyyteen suunniteltu 18 reikäinen kenttä. Kentän yhteyteen rakennetaan noin 150 asuinrakennusta.

Kentän rakentaminen aloitettiin maaliskuussa 2014. Ensimmäiset 9 reikää ja harjoitusalueet avattiin syksyllä 2015.

Tiirin Golf

Tiirin Golf on Tahkon läheisyyteen Nilsiän Tiirinniemeen Syvärin rannalle suunniteltu 9 reikäinen kenttä.

 

Kentän suunnittelussa oli peruslähtökohtana kentän soveltuvuus hyvin vasta-alkajalle. Sen vuoksi kentän bunkkerointi ja muu esteytys sekä väylien pituudet on pidetty maltillisena. Peliin tuovat mielenkiintoa erityisesti viheriöt, joilta löytyy mielenkiintoisia muotoja ja tarvittaessa myös vaikeita lipunpaikkoja haastamaan parempaa pelaajaa.

"Tiirin Golfin suunnittelu ei ollut helppo tehtävä. Halusimme kentän, joka olisi aloittelijaystävällinen, mutta samalla mielenkiintoinen kokeneellekin pelaajalle. Halusimme myös laadukkaan kentän, mutta samalla pitää rakennuskustannukset mahdollisimman alhaisina. Kentän valmistuttua kaikki tämä on toteutunut!

Eniten Jarin osaamisessa hämmästyttää se kuinka hyvän layoutin hän suunnitteli. Kenttä sopii maaston muotoihin ja ympäristöönsä todella hyvin. Maastoa hyödyntäen jokaiselle peliväylälle on saatu oma erilainen tunnelmansa ja luonteensa. Myös tarkat tekniset suunnitelmat ja säännölliset vierailut työmaalla helpottivat ja nopeuttivat rakentajien työtä.

Jarin sitoutuminen hankkeeseen oli ensiluokkaista. Hän on mielestäni hyvin ammattitaitoinen ja lahjakas golfarkkitehti. Hänen kanssaan on ollut myös helppoa ja miellyttävää työskennellä. Kentän suunnittelun lisäksi Jari on ollut korvaamaton apu hankkeen ideoinnissa sekä kentän talouden ja markkinoinnin suunnittelussa. Voin vilpittömästi suositella häntä minkä tahansa golfkenttähankkeen suunnitelijaksi."

- Ilkka Vihavainen, Tiirin Golf, Hallituksen puheenjohtaja

Peruskorjausprojektit

Peurunkagolf ja Oulun Golf ovat molemmat esimerkkejä projektista, jossa yhteistyö on sujunut hyvin niin kenttäyhtiön hallituksen, peruskorjaustyöryhmän, osakkeenomistajien ja arkkitehdin kesken.
 
Molemmissa tapauksissa laadittiin perusteellinen suunnitelma, joka esitettiin avoimesti ja hyvissä ajoin pelaajille ennen kuin sille lähdettiin hakemaan hyväksyntää yhtiökokouksessa. Avoin tiedonvälitys ja pelaajien mielipiteiden huomiointi on elintärkeää projektin onnistumiselle niin ennen rakentamista kuin sen aikana.

Oulun Golf

Master Plan -peruskorjaussuunnitelma 36 reikäiselle kentälle.

Projektin sisältö:

  • Kastelujärjestelmän uudelleen rakentaminen

  • Viheriöiden ja tiiauspaikkojen uudelleen rakentaminen

  • Kuivatuksen parantaminen

  • Puuston poistaminen

"Uskomattominta mielestäni on vieläkin, ettei kukaan missään vaiheessa, ei ennen, ei aikana, eikä sen jälkeenkään ole asettanut projektia kyseenalaiseksi. Kysymyksiä toteutustavoista, työmenetelmistä jne. tuli jonkin verran, mutta vastausten jälkeen kaikki olivat tyytyväisiä.

Hyvä, vuosien ennakkovalmistelu, avoin tiedottaminen kaikissa vaiheissa sekä erinomainen yhteistyö kaikkien projektissa mukana olleiden välillä kantoi hedelmää. Yksittäisinä henkilöinä arkkitehti ja projektipäällikkö tekivät suurimman työn."

- Jukka Rissanen, Oulun Golf, Puheenjohtaja

Laukaan Peurunkagolf

Master Plan -peruskorjaussuunnitelma

18 reikäiselle kentälle.

Projektin sisältö:

  • Viheriöiden ja tiiauspaikkojen korjaaminen

  • Kuivatuksen parantaminen

  • Puuston poistaminen

"Visuaalisesti dramaattisin muutos tehtiin poistamalla satoja puita väylien reunoilta. Maisemaa avattiin erityisesti kentän vieressä olevien järvien suuntaan. Heti seuraavana kesänä ruoho kukoisti puiden varjostamilla paikoilla ja upeat järvimaisemat palautuivat alkuperäiseen loistoonsa.

 

Palaute pelaajilta on ollut erittäin positiivista. Vieraspelaajat ovatkin kommentoineet tulleensa ikään kuin uudelle kentälle."

- Heikki Hokkanen, Laukaan Peurunkagolf, Toimitusjohtaja

bottom of page